Waar moet u op letten bij het laten schilderen van uw buitenmuren?

Uw eigen buitenmuren schilderen kan een hoop voldoening geven, maar wat als de vorige bewoner er een potje van heeft gemaakt? Dan is het heel lastig om de muren weer helemaal mooi te krijgen. Wanneer de muren helemaal verpest zijn kunt u het beste een schilder inhuren die gespecialiseerd is in het schilderen van buitenobjecten. Tevens is het mogelijk om muren te laten spuiten. Dit wordt perfect aangebracht, waarbij er een egaal laagje wordt aangebracht op het oppervlak. Muren schilderen is zo makkelijk nog niet, omdat het met precisie gedaan moet worden. Want u wilt natuurlijk niet dat de kozijnen of deuren ook een likje verf mee krijgen als deze net geschilderd zijn. Daarom raden wij je aan om een bekwame schilder op het gebied van buitenschilderwerk in te huren.

Vakkundig uw muren schilderen

Wilt u liever niet zelf aan de slag met verf, kwasten en rollers? Dan kunt u het verven van uw muren uitbesteden aan een ervaren schilder. Belangrijk is wel dat de muren eerst gereinigd worden voordat deze geschilderd kunnen worden. Dit wordt vaak gedaan met behulp van een hogedrukreiniger. Is de muur nog niet helemaal gereinigd, dan kunt u ervoor kiezen om de muren te behandelen met een reinigingsmiddel. Dit middel zal bijvoorbeeld algen en aanslag verwijderen.

Primer aanbrengen

Na het reinigen van de muren laat u deze drogen, waarna u een primer kunt aanbrengen. Er wordt altijd aangeraden om met een primer te werken. Hierdoor hecht de verf zich een stuk beter aan het oppervlak. Er is niets lelijker dan afbladderende verf. Gelukkig is er een goede oplossing voor, maar dat vergt wel iets meer werk en tijd. Wanneer de primer is aangebracht is het weer tijd om de muur te laten drogen. Hoe lang dit duurt staat meestal op de verpakking van de fabrikant. Is de primer droog? Dan kunt u aan de slag met de buitenmuurverf!